Rancangan Tahunan Bahasa Inggeris Tahun 2 KSSR / English Year 2 Scheme of Work

Salam to all..

You can download the scheme of work for English Year 2 KSSR from the following link. 

Yearly Scheme Of Work (English Year 2 KSSR)

You can also download the Standard Prestasi from here.
109 Responses
  1. Anonymous Says:

    salam....saya azemi dr sarawak...saya ada masalah untuk mendapatkan rpt kssr bi tahun 2 2012...boleh cikgu tolong bagi kat saya rpt kssr bahasa inggeris tahun 2? ni email saya qimie84@yahoo.com...jasa baik dari cikgu akan saya kenang...tq....


  2. Cikgu Idris Says:

    OK insya Allah cikgu..emel dah pun dihantar


  3. Anonymous Says:

    salam...terima kasih kerana memudahkan urusan saya...semoga Allah mempermudahkan segala urusan cikgu juga...


  4. Anonymous Says:

    salam cikgu..boleh tk email to me too? this rpt english kssr yr 2..
    my email is skjerangau@yahoo.com
    thanks..
    zuryn


  5. Anonymous Says:

    tqvm Ckg you are a very generous person May God Bless you n family for your generousity in sharing this very useful Yrly Scheme of work. You have saved a lot of our time. Thank you once again.


  6. Cikgu Idris Says:

    Alhamdulillah..Cikgu zuryn..dah emel.


  7. fairuz hamdan Says:

    thank you for sharing... may allah bless your kindness, generousity and sincerity.


  8. Anonymous Says:

    Good Morning Cikgu,
    I'm Fiona from Lawas, Sarawak. I was browsing the internet to search for scheme of work KSSR BI yr.2 and i found the link from ur blog. i managed to open the document from scribd.com but i am not able to download it. can u foward the document to my email? this is my email add: prozacnation81@yahoo.com Thank you very much for ur kindness and sincerity for sharing the document with others. may god bless u and ur family cikgu.


  9. Anonymous Says:

    Aslm.
    sy Ainon. mintak jasa baik cikgu utk tlg emailkan yearly scheme ini. cuba download frm scrib tp x berjaya.Email sy
    aimarsafwan@yahoo.com
    Tq utk jasa biak cikgu.


  10. Anonymous Says:

    Assalamualaikum...
    saya, ckgu Liza dr Batang Kali.Sye dh jmpe rpt nih tapi tak leh nk download..mntk jasa baik ckgu emailkan utk sye..:
    bulatzcomel@yahoo.co.uk
    Trime kasih byk2...
    jasamu dkenang


  11. Anonymous Says:

    salam sy jasa baik cgu tlg email tahunan ni kat mie_270380@yahoo.com...tqvm.wasalam...:-)


  12. cikgu idris Says:

    cikgu fiona, cikgu ainon, cikgu liza n mie ---> saya dah emelkan :)


  13. Anonymous Says:

    salam...mohon maaf.kalau cikgu tak keberatan bole emelkan sy that scheme?sy da cb download tp xdpt....mohon js baik cikgu.ni emel saya adira_xyz85@yahoo.com


  14. norinaomar Says:

    assalamualaikum cikgu..mohon cikgu emelkan kepada saya boleh?
    saya pun seperti yang lain2 ada masalah nak download document ni.Jazakallahu khairan kathira

    chickenwing_08@yahoo.com


  15. Anonymous Says:

    salam...
    mintak jasa baik cikgu emelkan dokumen ni.luvv_grass@yahoo.com
    jasa baik ckgu hnya tuhan yg mampu membalasnya...


  16. Anonymous Says:

    thanx cikgu.really appreciate it.may Allah bless you n family.


  17. Anonymous Says:

    Salam cikgu. Saya guru yang sedang mengajar di kuching. Minta tlg jasa baik cikgu emelkan yearly plan english year 2 kssr ke faeuziah@bluehyppo.com. Jasa cikgu hanya Allah yang membalasnya. Thanks.


  18. Anonymous Says:

    Salam cikgu. Email saya ada problem. minta tlg email ke faeuziah@streamyx.com terima kasih banyak.


  19. hai cikgu .. boleh minta jasa baik cikgu x ?? sy sedang membantu ibu saya mencari yearly scheme ini .. sudah jumpa di scribd tetapi x boleh download .. emailkan kepada norainikunji@yahoo.com . terima kasih .


  20. Anonymous Says:

    eddaes@gmail.com>> minta tolong sesiapa ada scheme of work bahasa inggeris tahun 5 dan 6. Terima kasih


  21. Anonymous Says:

    Cikgu, kalau boleh nak minta jasa baik Cikgu agar tolong emailkan English Year 2 Yearly Scheme tu kpd ramziah.ali@gmail.com


  22. Anonymous Says:

    salam.sy idayu dri Kuala Berang.thanks a lot for sharing the KSSR English year 2 sheme of work.anyway sy nak minta jasa baik cg tlg emel kpd saya English yearly scheme of work utk Year 5-6 blh?ni emel saya, ayuadira79@gmail.com.jasa baik cg diucapkan terima kasih.


  23. Anonymous Says:

    salam...saya haneem..nak minta jasa baik cikgu emailkan this yearly scheme ke email add saya haneemahazir@gmail.com..thank you very much n thanx for sharing...


  24. Susanna Says:

    Dear Cikgu, I really need a help from you about the Band 1 - 6 and how am i suppose to write lesson plan using that. Im currently teaching Year 2 BI and Year 1 Sains. How to prepare evident and how to assess the students if you are using textbook. Other then that how do i use textbook BI year2? Is it follow the flow of the textbook or follow the flow of Band? Im very confused. Pls help me. Thank u so much


  25. Cikgu Idris Says:

    Dear Susanna,

    Thanks for visiting..I believe i'm not the best person to answer your Qs because I teach English Year 2 this year without attending any courses and without having full exposure to KSSR and its assessment system. In short, i'm still learning and same like you, having a lots of confusion. Maybe other visitor here could help?


  26. Anonymous Says:

    salam...saya adibah..nak minta jasa baik cikgu emailkan this yearly scheme ke email add saya edisha8392@gmail.com..thank you very much n thanx for sharing...


  27. Anonymous Says:

    salam....ckgu idris saya lily..nak minta tolong sangat kalau ckgu bole emailkan saya yearly scheme of work for year two...thank you so much really appreciate it... my email add is : syntum@yahoo.com


  28. Anonymous Says:

    Dear Cikgu Idris,
    boleh tak email rpt year 2 ke email add saya, igna.sktt@gmail.com?thank you very much for your help.


  29. mimi Says:

    assalamualaikum cikgu. minta jasa baik cikgu emailkan yearly scheme of work for year two kssr ke email saya nurulsyamimie02@yahoo.com


  30. Anonymous Says:

    salam...saya cikgu diana. Mohon cikgu Idris dapat emailkan jg scheme of work year 2 ni kpd saya krn usaha mendownload gagal. email saya: dianabalqis84@yahoo.com Terima kasih diatas Jasa baik cikgu


  31. Anonymous Says:

    anonymous
    salam.....saya cikgu zaiton.Mohon cikgu Idris dapat emailkan scheme of work year 2 ni kpd saya krna usaha mendownload gagal.email saya:
    zaitonjaafar_60@yahoo.com.my


  32. Anonymous Says:

    Salam 1Malaysia, Cikgu Idris.Saya cikgu Sidi.Mohon cikgu Idris emailkan scheme of work year 2 ke email saya :sedi_pura@yahoo.co.uk.
    Terima kasih.


  33. Anonymous Says:

    Salam keberkatan cikgu,
    saya harap juga bahan bermanfaat ini dapat disampaikan ke sini di alamat emel fateh82@hotmail.com.
    Terims kasih


  34. Anonymous Says:

    salam cikgu,..
    sy jane dari sarawak.
    cikgu boleh email untuk sy rpt english kssr tahun 2 ni?
    ini email sy,
    diary29jane@yahoo.com.my
    thanks....


  35. tiniteslady Says:

    ASSALAM Cikgu,
    I'm FATINI from dungun terengganu . I was browsing the internet to search for scheme of work KSSR BI yr.2 and i found the link from ur blog. i managed to open the document from scribd.com but i am not able to download it. can u foward the document to my email nurulfatini22@gmail.com..please cikgu...


  36. Anonymous Says:

    Assalam..
    Cikgu.harap e-mailkan saya RPT English year 2 ini di e-mail saya iaitu..... norharyatiwan@yahoo.com
    Jasa baik cikgu amat dihargai,T.kasih


  37. Anonymous Says:

    Aqum,

    Saya sharifah dr kl.saya br saya ditugaskan utk ajar bi year 2.saya bkn opsyen bi. bleh x emailkan saya rph bi sbg rujukan coz i'm really confused nk ajar.ni alamat email saya zamie69@gmail.com.tq 4 ur cooperation.


  38. Anonymous Says:

    tq very much.its really helpful.


  39. Anonymous Says:

    cikgu< tlg emelkAn saya rpt ne boleh? english kssr yr 2.. hane157@gmail.com


  40. cikgu hisham Says:

    salam..cikgu..boleh tak emelkan sy di hisham_mamat@yahoo.com.my rpt bi tahun 2 kssr..thank you


  41. Anonymous Says:

    syew nk juga


  42. Anonymous Says:

    hi. bole emailkan jga sheanisha@yahoo.com thank you.


  43. Anonymous Says:

    Assalamualaikum cikgu Idris, tolong emelkan juga rph kepada saya. terima kasih

    munir7678@gmail.com


  44. Anonymous Says:

    Huaaa.. Saya nak jgk kssr 2 yearly plan.. Emel me boleh kah cikgu idris.? shmeem81@yahoo.com


  45. Ujie Valo Says:

    Salam cikgu..
    Ble tak emailkan RPT ni ke emabopot@yahoo.com
    Terima kasih bebanyak!!!!!!!!!!!!!!! :)


  46. Sitinor Says:

    salam
    cikgu boleh tolong emailkan rpt thn2 kepada sya. sitinor.skbb@gmail.com urgently kena ajar english.


  47. Anonymous Says:

    salam...saya cuba utk dload document ni dr scribd tp x boleh..klu cikgu boleh emailkan pd sy... rein703@yahoo.com
    tq very much!!


  48. Anonymous Says:

    salam cikgu idris,
    mohon utk meminta cikgu emelkan pada saya yearly scheme of work yr 2 kssr
    emel address saya fazzleybn@gmail.com
    Trima kasih cikgu


  49. pido Says:

    Salam cikgu... blog cikgu amat menarik dan membantu.. sy firdaus... nak mohon jasa baik cikgu untuk emelkan sy rpt kssr year 2 ni.. emel saya firdaussultan@gmail.com tqvm cikgu.


  50. pido Says:

    Salam cikgu... blog cikgu amat menarik dan membantu.. sy firdaus... nak mohon jasa baik cikgu untuk emelkan sy rpt kssr year 2 ni.. emel saya firdaussultan@gmail.com tqvm cikgu.


  51. narulnilai Says:

    salam cikgu idris, sy cikgu narul dr nilai. nak mintak tlg cikgu emel kpd sy rpt kssr yr 2 ni. emel sy acikizavan@gmail.com , tqvm cikgu.


  52. Anonymous Says:

    saya perlukan juge rpt english year 2 ni. tolong email untk saya cg idris...mamawajdan11@gmail.com. tq atas perkongsian ni..


  53. Anonymous Says:

    Assalamualaikum..mohon jasa baik cikgu untuk email rpt BI kssr tahun 2 kpd saya yag baru nak belajar mengajar tahap 1. Email saya ctromlah@gmail.com. Terima kasih banyak..


  54. Anonymous Says:

    Salam.cikgu, blh tlg emailkan yearly plan english year 2 ke (iskmira@gmail.com). Saya x dapat download. tq


  55. Anonymous Says:

    As Salam... Blh ckg tolong emailkan Yearly Plan Eng. Yr 2 kpd sy juga .. zizah2002@gmail.com
    Thank you very much for your help..


  56. Anonymous Says:

    Salam cg idris, can you pls emel year 2 yearly lesson plan to azrinadoll@yahoo.com.my your concern is much appreciated.


  57. MATASEPET Says:

    as salam cikgu,blh tk e mail pd sy rpt bi tahun 2. secepat mungkin
    shrek_g195@yahoo.com

    terima kasih


  58. cgu lisa Says:

    xdpt download rpt bi y2 nih...mintak jasa baik cikgu emel rpt ni skdelong00@gmail.com.semoga Allah merahmati cikgu


  59. cgu lisa Says:

    xdpt download rpt bi y2 nih...mintak jasa baik cikgu emel rpt ni skdelong00@gmail.com.semoga Allah merahmati cikgu


  60. Anonymous Says:

    salam sejahtera...boelh tak emelkan rpt kssr english year 2 dialamat ini:betty_wellybrot@yahoo.com


  61. salam... yearly plan english year 3 ad x???


  62. Anonymous Says:

    assalam..sy pun takleh download n nak mintak tolong cikgu emailkan zara_tm@yahoo.com.my kalu ade year 3 kssr pun buleh jg..tima kasih banyakbanyak


  63. Anonymous Says:

    salam.mohon jasa baik cikgu emailkan saya juga rpt kssr english year 2..saya dapati rpt saya yg sebelum ni tak sebaik rpt cikgu...email saya sitijuetahir@yahoo.com.Terima kasih atas segala kebaikan cikgu....


  64. Anthony Says:

    sALAM DAN SELAMAT TAHUN BARU 2013Cigu saya dari sk pekan Ranau/ Boleh tak emailkan RPT Bi Tahun 1 kssr ke > anthony325@gmail.com


  65. Anonymous Says:

    as salam,cikgu ,sy minta sgt2 cikgu email kan kepada saya RPT YEAR 2 ke shrek_g195@yahoo.com


  66. Anonymous Says:

    salam....thanks for your great effort. ada tak RPT YEAR 3 for Bahasa Inggeris KSSR.... Thanks......


  67. Anonymous Says:

    Assalam. minta jasa baik cikgu utk emailkan RPT Eng Y2 kpd email .... kayrel_btp@yahoo.com


  68. Anonymous Says:

    Assalam. minta jasa baik cikgu utk emailkan RPT Eng Y2 ke email..... kayrel_btp@yahoo.com. tqsm


  69. Anonymous Says:

    Assalam..cikgu..nama saya cikgu yusnah..minta jasa baik cikgu untuk emailkan RPT Eng Y2 ke email saya ..19101974@oum.edu.my.tqvm.


  70. Anonymous Says:

    aslmkm cikgu, boleh tak minta tlg emailkan ke email saya azahaznan@yahoo.com. segala jasa baik cikgu didahului dengan ucapan terima kasih..


  71. Anonymous Says:

    salam...boleh tolong email utk saya satu salinan RPT ni?..tahun nie tiba-tiba kena mengajar English...terima kasih bebanyak...my email is nice_lady5485@yahoo.com.


  72. Anonymous Says:

    Salam cikgu..Saya Pn Jamliyah,mohon jasa baik cikgu Emelkan saya rpt English yr 2. main837@yahoo.com


  73. Anonymous Says:

    Assalamualaikum..Mohon jasa baik cikgu utk e-mel rpt english year 2.Semoga jasa cikgu dirahmati Allah serta diberi keberkatan sepanjang hidup cikgu sekeluarga..Jutaan terima kasih..alamat e-mel saya: animza@yahoo.com


  74. Anonymous Says:

    Cikgu boleh email kan saya rpt ini..jasa cikgu akan dikenang..mohamad_drs@yahoo.com


  75. Anonymous Says:

    salam cikgu...sy pun seperti rakan lain xdapat nk download.boleh x cikgu tlg emailkan untuk saya sama...skkebunsireh@yahoo.com


  76. Anonymous Says:

    Hi Chegu..salam sejahtera...saya pun mau mnta tolong agar di emelkan rpt yr 2 tu chegu..boleh? thank you ah..;)
    mmilton82@yahoo.com


  77. Anonymous Says:

    salam cikgu, ..saya dari sarawak mohon jasa baik cikgu .emelkan RPT English year 2 kssr untuk saya. alamat emel saya taliafaridah@yahoo.com.Segalajasa baik cikgu saya ucapkan terima kasih.


  78. Anonymous Says:

    salam cikgu...mohon jasa baik ckgu...boleh tak emelkan rpt ni...eidayatie0380@yahoo.com...terima kasih


  79. Anonymous Says:

    Salam Cikgu Idris... saya sangat berhajat utk dapatkan Rancangan Tahunan Bahasa Inggeris Tahun 2 KSSR / English Year 2 Scheme of Work
    ini maka saya mohon jasa baik Cikgu utk emelkan kpd saya di emel : ras61@gmail.com. Pertolongan Tuan amatlah saya hargai. Terima Kasih.


  80. Anonymous Says:

    Salam. minta jasa baik cikgu email pd saya rpt english year 2. tq


  81. Anonymous Says:

    salam. minta jasa baik cikgu email pd sy rtp bahasa inggeris thn 2 di maz_256@yahoo.com. tq


  82. Anonymous Says:

    salam...Mintak izin cgu email pd saya jugak English Year 2 , yiee_riee@yahoo.com TQ


  83. This comment has been removed by the author.

  84. assalamualaikum cikgu idris, sy br terpandang dlm unit 3 , skil 1.2.2 dan 1.2.3 sama jer...ada mistakes ke?mohon feedback.tq


    syuesensei@yahoo.com


  85. Cikgu Idris Says:

    Syuhaida,

    Tq for commenting..
    1.2.2 Able to listen to and follow:
    b) simple directions to places in the school
    1.2.3 Able to give:
    b) simple directions to places in the school


  86. Cikgu Idris Says:

    alam Cikgu Idris... saya sangat berhajat utk dapatkan Rancangan Tahunan Bahasa Inggeris Tahun 2 KSSR / English Year 2 Scheme of Work
    ini maka saya mohon jasa baik Cikgu utk emelkan kpd saya di emel : ras61@gmail.com. Pertolongan Tuan amatlah saya hargai. Terima Kasih

    Saya dah emel ke address ni tp failed..mintak check betul ke address emel cikgu..


  87. Anonymous Says:

    salam sejahtera cikgu idris,

    nak minta izin juga dari cikgu utk tolong emelkan rpt bi thn 2 ni ke emel saya jae_virgo@yahoo.com
    terima kasih banyak2 atas perkongsian cikgu ini. sangat membantu!


  88. Anonymous Says:

    assalamualaikum cikgu, can you email this yearly scheme of work to me since i cant download it. your help will be much appreciated :)
    indiedarl@yahoo.com


  89. Maria Ozawa Says:

    Assalamualaikum w.b.t.
    Pinta jasa baik cikgu tlg email kpd saya Scheme Of Work Year 2 English ini.
    Sekian, terima kasih.
    pokjali@yahoo.com


  90. siti zaida Says:

    salam. minta emel kepada saya boleh x? sitizaidashasuddin@yahoo.com
    didahulukan dengan ucapan sekian terima kasih


  91. Dean Says:

    Salam cikgu idris. I'm a TESL teacher trainee. I am begging to request for your scheme of work. I am studying how to do a scheme of work and hope a help from you. Here's my email: eeyeshield16@yahoo.com. Thank you very much in advance. God bless.


  92. Anonymous Says:

    salam cikgu, boleh ke mohon untuk gunakan yearly scheme Y2 cikgu ni. kalau diizinkan cikgu, sy harap sangat ianya dapat diemailkan ke pkhemskrwg@yahoo.com. tq teacher, jasamu dikenang.


  93. Anonymous Says:

    assalamualaikum..
    mohon izin utk gunakan lesson plan ni..
    sy mohon jasa baik ckgu Idris utk emailkan pada sy..

    srikandi_402@yahoo.com

    ribuan terima kasih diucapakan...


  94. zueyla Says:

    salam..saya rasa berbesar hati jika cgu dapat emailkan lesson plan ni pada saya...saya dahulukan jutaan terima kasih dan izinkan sya guna dan minta halal yer...tqvm

    shzul@yahoo.com


  95. zueyla Says:

    salam..saya rasa berbesar hati jika cgu dapat emailkan lesson plan ni pada saya...saya dahulukan jutaan terima kasih dan izinkan sya guna dan minta halal yer...tqvm

    shzul@yahoo.com


  96. Anonymous Says:

    CIkgu sy pun nak RPT bi kssr ni...tq...ni email sy pamellaparimal@gmail.com tq jasamu dikenang


  97. Anonymous Says:

    Salam,cikgu..saya mohon untuk menggunakan RPT BI KSSR YEAR 2..boleh cikgu emailkan pada saya di wan_fieza99@hotmail.com..terima kasih di atas jasa baik cikgu..


  98. Atiqah Ahmad Says:

    salam, cikgu idris, saya 'atiqah nk minta keizinan cg utk guna rpt ini. mohon sangat jasa baik cikgu, blh x emailkan kepada sy? atiqahmad89@gmail.com


  99. Anonymous Says:

    salam cikgu Idris, RPT BI thn 3 ada ka... blh emailkan
    saya mcm mau semua pula hehe... apa2 bahan kssr bi thn 1-3 yg sudi dkongsila ya
    Thanks
    God Blesses your richly
    wellwindemark@yahoo.com


  100. ara ida Says:

    salam cikgu,. saya juga mengalami masalah yang sama dgn rakan-rakan.. boleh cikgu tolong emailkan kepada saya? zahrah.yusuf@yahoo.com

    semoga Allah memberkati cikgu dan keluarga..


  101. DiAn aLLySa Says:

    saya pun nak la cigu,...bole tak emailkan saya di mardianisard@yahoo.com


  102. DiAn aLLySa Says:

    emailkan saya juga cikgu rpt english year 2 & 3 di mardianisardi@yahoo.com

    thanks a lot cikgu


  103. Anonymous Says:

    Hello,
    Plz email me RPT english year 2.....i can not download it.....my email is lyne1981@yahoo.com
    Tq and God bless


  104. nadia Says:

    assalamualaikum cikgu Idris, saya nadia, I am a new teacher and still learning. Nak mintak tolong cikgu emailkan kepada saya rpt English year 1 and year 2. Pertolongan cikgu amat saya hargai. ini email saya (sitiamalinanadia@gmail.com). terima kasih banyak2.. :)


  105. Anonymous Says:

    Cikgu Idris,
    Saya tak dpt download RPT Englsih year 2 dari scribb. Minta tolong cikgu emailkan kepada saya.Email saya ialah casolakc@yahoo.com. Terimakasih byk2. :)


  106. Salam cikgu idris. Boleh tak emelkan kepada saya RPT NI? Kalau boleh year 1-6 sb sy ditugaskan utk bt assignment microteaching. Student kl. Tq syadiafatty00@gmail.com


  107. salam cikgu idris...saya mohd hanafiah dari semporna sabah nak minta tolong utk emailkan rpt tahun 1, 2 dan 3 ke mhanafiah79@gmail.com. segala pertolongan cikgu amat-amat saya hargai....terima kasih...


  108. Anonymous Says:

    Salam Cikgu Idris, saya minta jasa cikgu email saya Rpt BI Thn 2 kepada calex71@ovi.com, saya dahului dengan ribuan terima kasih.


  109. Anonymous Says:

    Tlng emel rpt bi year 1-6 ke emel sy boleh? ghah89@gmail.com.. tq :)


Related Posts with Thumbnails

Followers

Recent Comments

Recent Comments Widget